Arxiu d’imatges

Arxiu d’imatges

L’Arxiu d’Imatges del Museu de Badalona és el fons fotogràfic i fílmic de la ciutat. El componen un conjunt de documents fotogràfics, de professionals o afeccionats, d’empreses, i d’associacions, així com col·leccions familiars o personals i les creades pel mateix Museu, relacionades sempre amb Badalona, ja sigui per raó d’autoria o per la seva temàtica. Aquestes imatges provenen majoritàriament de donacions o d’autoritzacions de còpia i cessió d’ús dels seus propietaris.

Té aproximadament 1.000.000 de fotografies, des del segle XIX fins a l’actualitat, que el Museu s’ocupa de documentar, guardar en suports i contenidors específics que n’assegurin la conservació i de posar-les a disposició del públic perquè les pugui consultar i sol·licitar-ne còpies.

Entre els fons i col·leccions convé destacar els dels fotògrafs Josep Cortinas, Jaume Fornaguera, Josep Marco, Agustí Muñoz o Genís Vera, el fons de fotografies de l’Arxiu Josep M. Cuyàs, Núria Argerich, Enric Borràs i Rosario Viñas i els de les entitats o empreses Ajuntament de Badalona, Cepsa Piher, Indústria del Tejido Cuyàs, Industrial Montalfita, Revista de Badalona/El Punt i Talleres Blanch.

Actualment aquestes imatges s’estan digitalitzant i documentant informàticament per tal de facilitar-ne la consulta des de la xarxa.