Bones pràctiques

Desitgem que gaudiu de la visita i us convidem a compartir l’experiència a les vostres xarxes socials amb les etiquetes #MuseuBdn i #Baetulo.

Entrada. L’entrada al Museu de Badalona inclou l’accés a l’espai Termes-Decumanus, la Casa dels Dofins, la Casa de l’Heura i el Jardí de Quint Licini. Guardeu-la per tal de poder-la utilitzar a cadascun d’aquests espais, qualsevol segon diumenge de mes, durant un any.
Les entrades es poden adquirir fins a 30 minuts abans del tancament del Museu.

Animals. No es pot entrar amb animals al Museu, llevat que siguin gossos pigall.

Fotografies i filmacions. Estan permeses les fotografies sempre que es facin sense flaix, i les filmacions en format domèstic. L’autorització per fer fotografies o filmar no inclou la imatge de les persones. Cal tenir el consentiment explícit per fer fotografies o filmar qualsevol persona, especialment de les persones que fan les visites guiades.
Per a premsa, imatges d’ús comercial i/o altres necessitats contacteu directament amb una de les responsables de comunicació del Museu: eespejo@museudebadalona.cat

Telèfon mòbil. Us demanem que, per respecte als altres visitants, poseu el telèfon mòbil en silenci i mantingueu un volum de veu moderat.

Menjar i beguda. No es pot menjar ni beure dins del Museu, incloent-hi caramels i xiclets.

Objectes. Als espais museïtzats no es poden portar objectes punxants, com paraigües. En cas que algun objecte caigui al jaciment, cal avisar a la Recepció del Museu per tal de poder-lo recuperar.

Comportament. Per motius de seguretat i per evitar molèsties a la resta de visitants, no es pot córrer ni cridar dins del Museu. Està prohibit tocar les restes arqueològiques i les peces exposades a l’espai de l’exposició permanent, així com recolzar-se a les vitrines i als faristols que hi ha al llarg del recorregut. Està rigorosament prohibit, també, sortir de l’itinerari de visita i accedir a l’àrea de jaciment arqueològic.

Acompanyants de grups. Els acompanyants dels grups són responsables del comportament de tots els membres que acompanyen. Per tal de garantir la seguretat dels visitants i per evitar malentesos, no s’acceptaran visites de grups que no vagin acompanyats de persones responsables.

Visites amb menors. Els menors de 14 anys han d’anar acompanyats d’un adult en la seva visita al Museu.

Visites en grup. Tots els grups interessats a visitar el Museu, tant amb educador intern com amb guia extern (guies oficials acreditats o professors/es), han de concertar anticipadament la visita trucant de dilluns a divendres de 10 a 14 h al telèfon 93 464 49 11 o per correu electrònic a eespejo@museudebadalona.cat
Està rigorosament prohibida la visita de grups acompanyats amb guies no acreditats per la Generalitat de Catalunya.

L’article 65 de la Llei 13/2002, de 21 de juny, de turisme de Catalunya, preveu que l’activitat de guia de turisme és de lliure prestació excepte a l’interior dels monuments declarats bé cultural d’interès nacional i dels museus inscrits al Registre de Museus de Catalunya. Per establir-se a Catalunya i desenvolupar l’activitat de guia de turisme als llocs esmentats, cal disposar de l’habilitació corresponent, atorgada o reconeguda per l’Administració de la Generalitat. Totes aquelles persones que exerceixin de guies dins del Museu de Badalona sense la corresponent acreditació o seran expulsades i la direcció de l’organisme es reserva el dret de denunciar-les a la Direcció General de Turisme per a la pertinent sanció.

En cas que el visitant incompleixi aquestes normes de bon comportament, el Museu de Badalona es reserva el dret de prohibir-li l’accés o de convidar-lo a abandonar les instal·lacions.