Els inicis del barri de Bufalà de Badalona cal buscar-los a la dècada dels anys 1920, quan davant l’augment de població i de demanda d’habitatges, tres propietaris amb terrenys a la zona promogueren tres urbanitzacions (Bachs, Bufalà i Pujol) a les quals, anys més tard, se n’afegí una altra promoguda pels Soler Biosca.

La zona va anar prenent el nom de Bufalà per associació amb la masia anomenada Can Bufalà (o Can Seriol), situada a l’actual carrer de Bailèn. La masia fou substituïda per una promoció d’habitatge públic a final de la dècada dels cinquanta –els pisos vermells– i, més tard, l’Obra Sindical del Hogar promogué el polígon d’habitatges El Bruch.

La canalització de l’avinguda de Martí Pujol (la riera de Canyet), la construcció del pont sobre el Torrent de la Font (que comunica Morera i Bufalà), l’entrada en funcionament de la B-20, el desenvolupament del PERI de Montigalà i el Pla Especial de Can Pontons han estat els elements de planejament urbanístic i obra pública que, des dels darrers anys del segle XX, han ordenat el creixement d’aquest barri de prop de quinze mil habitants.

Veure l’àlbum

El barri de Bufalà