Hemeroteca

L’Hemeroteca reuneix més de 300 títols de publicacions editades a Badalona des de mitjan segle XIX, i constitueix la col·lecció de premsa badalonina més completa que existeix.

L’origen de l’Hemeroteca es troba en les col·leccions de premsa local que l’Ajuntament de Badalona va reunir des del segle XIX i les que va reunir el propi Museu des de la seva creació, l’any 1955. El 1994 aquestes col·leccions es van enriquir gràcies a l’ingrés d’un voluminós fons de premsa local procedent de la Biblioteca de la Fundació de “la Caixa”. Cal destacar, també, les aportacions que particulars i entitats hi han fet al llarg d’aquests anys i molt especialment la col·lecció reunida per Josep M. Cuyàs i Tolosa que va ser donada al Museu per la seva família.

L’Hemeroteca consta de dues subseccions:

Premsa local

Comprèn les publicacions badalonines que han aparegut des del segle XIX, ja siguin setmanaris informatius de caire general, esportius, premsa satírica, premsa de partits i sindicats, publicacions municipals, butlletins o revistes d’entitats i d’escoles, entre altres. La col·lecció local de l’Hemeroteca aplega 321 títols i per a la seva consulta hi ha dos catàlegs, un alfabètic de títols i un cronològic. A l’alfabètic de títols, es detalla el títol complet, el subtítol i els números de què es disposa. Alguns dels títols es poden consultar en versió digital. Al cronològic, s’especifiquen tots els títols per anys.

Consultar el catàleg cronològic

Consultar el catàleg alfabètic

Hemeroteca local. Catàleg A-C

Hemeroteca local. Catàleg D-L

Hemeroteca local. Catàleg M-Z

El Eco de Badalona (1868-1869 / 1878-1936)

Comarca Expres (1976 / 1977)

Revista de Badalona (1941-1989)

Reforma de Badalona (1976-1977)

Recull de premsa de temes badalonins

Aplega aquells articles referits a Badalona que s’han publicat en diversos diaris i revistes d’àmbit general. L’ordenació és cronològica i la col·lecció s’inicia l’any 1886 i arriba fins a l’actualitat. Aquesta subsecció comprèn un volum de 50 caixes i es consulta a partir d’un catàleg cronològic.

Recull de premsa