El setembre de 1874 es constituïa la societat A. Farrés i Companyia, amb el nom comercial de Cristalería Badalonesa. Aquesta empresa succeïa Badia, Grau i Companyia, fundada l’any 1866, que havia anat canviant de denominació segons els socis que tingués.
El gener de 1908, la societat d’A. Farrés i Companyia, anomenada popularment el Cristall, es va integrar a la Unión Vidriera de España, un trust impulsat pel mateix Artur Farrés, que agrupava les deu cristalleries espanyoles més poderoses, set de les quals eren catalanes.

Finalment, l’any 2014, cent quaranta-vuit anys després de l’inici, El Cristall Badalona, SAL (aquest era el nom que tenia aleshores l’empresa) va tancar definitivament i va fer donació al Museu d’algunes fotografies antigues que conservava. Es tracta d’un reportatge del fotògraf badaloní A.S. Xatart, gràcies al qual podem conèixer els diferents espais de treball d’aquesta important fàbrica ubicada a l’extrem nord-est de la població, i que va ser el lloc de treball de moltes famílies de Badalona.

En aquest àlbum també s’hi pot veure un conjunt de quatre fotografies de grups de treballadors del Cristall, fetes per Sanglàs, un fotògraf de Barcelona, que no han estat cedides pel Cristall, però que també formen part de l’Arxiu d’Imatges del Museu.

La fàbrica A. Farrés y Cía., el Cristall