L’Arxiu d’Imatges del Museu custodia i conserva fotografies de molt diversa procedència. Els fons d’arxiu d’un/a fotògraf/a tenen particularitats diferents de les col·leccions, dels fons d’empreses i entitats, etc.

El fons d’un fotògraf, en aquest cas el de Josep Marco Gil, té imatges acabades per l’autor, però també inclou molt material no fotogràfic (fitxes de negatius concrets, llibretes amb anotacions de diafragma, velocitat, etc.; cartells de concursos on ha participat…), que, un cop estudiat, informa de com treballa el fotògraf, del perquè de les tirades que fa, d’allò que li interessa més…

En aquest cas, per a l’àlbum dedicat a les fotografies de Josep Marco, n’hem triat unes quantes que entenem que permeten fer-nos una idea de com treballava amb la fotografia en blanc i negre, que és la que ell sempre va fer. Josep Marco Gil (Badalona 1927-2002), era un fotògraf afeccionat, resident a Badalona, membre de l’Agrupació Fotogràfica Sant Joan Baptista de Sant Adrià de Besòs una entitat fundada l’any 1949 en funcionament encara avui dia, amb el nom d’Agrupació Fotogràfica.

Sempre que està anotat, posem el títol que Josep Marco va donar a la fotografia.

Veure l’àlbum

Les fotografies de Josep Marco Gil