Els dies del mes de maig habitualment són els més intensos en activitats festives, en concerts, en fires i en actes al carrer, però aquest any 2020 haurem de celebrar las Festes de Maig de manera ben diferent a com hi estem acostumats.

Aquest àlbum de fotografies és una síntesi de l’acte de la Cremada del Dimoni des dels anys cinquanta fins al 1982: des de les primeres cremades a la zona del Clos de la Torre (entorn de l’actual plaça de l’Assemblea de Catalunya) fins a les que ja es feien a la platja, davant el monument a Roca i Pi. D’una cremada del dimoni entesa com una activitat popular de les festes de Sant Anastasi, patró de Badalona, a l’acte realment central de les Festes de Maig, consolidades com el cicle festiu més important de la ciutat.

En un altre ordre de coses, us volem fer notar que treballar des de casa ens ha condicionat. Ens falta poder triar entre més fotografies (aquelles que encara no tenim en format digital) i ens faltarà, en algun cas, dir el nom de l’autor de la imatge. Demanem disculpes i us agraïm que ho entengueu.

Passeu-ho bé, celebreu igualment les Festes de Maig, i feu la vostra Cremada del Dimoni sense encendre foc!

Veure l’àlbum

LA NIT DEL 10 DE MAIG, LA CREMADA DEL DIMONI