Què puc visitar

La ciutat romana de Baetulo

El Museu es troba sobre les restes de l’antiga ciutat romana de Baetulo i constitueix una de les superfícies arqueològiques més grans de Catalunya.

Un recorregut circular permet conèixer les termes romanes i resseguir una part de la trama urbana de la ciutat al s. I dC, moment en que aquesta experimentà un major creixement. Una museologia innovadora permet al visitant submergir-se en una atmosfera de sensacions que el transporten a l’època romana.

La visita integra també l’exposició permanent de fons arqueològics on es mostren les peces més destacades que s’han recuperat en el territori de Badalona. Pel seu gran valor històric i artístic cal destacar el Vas de les Naus, la Venus de Badalona, la Tabula Hospitalis o les pollegueres de bronze de la porta de la muralla de la ciutat.

L’itinerari per aquest espai de prop de 3.400 m2 pot completar-se, en condicions normals, amb la visita a la Casa dels Dofins, la Casa de l’Heura i al Jardí de Quint Licini, tres jaciments museïtzats situats a prop del Museu que permeten descobrir com vivien les elits de la ciutat romana.

Més enllà el món romà, el Museu organitza també visites guiades per a grups a d’altres espais patrimonials de Badalona.

El Museu, a més, programa al llarg de l’any diferents exposicions temporals que poden visitar-se gratuïtament.