El Museu incorpora nous recursos per fer més inclusiva la Baetulo romana

A partir del proper cap de setmana, els visitants de la comunitat sorda i les persones amb deficiència visual comptaran amb el suport d’una quarantena de vídeos, recursos per fer més accessible un dels jaciment romans més importants de Catalunya.

El Museu de Badalona, per adaptar la museografia als públics amb diversitat funcional, compta des de la inauguració de la seva remodelació, al desembre de 2010, amb reproduccions de relleus i d’objectes de vida quotidiana d’època romana acompanyats de retolació en sistema braille. Ara però, gràcies al programa de La Mirada Tàctil de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, incorpora nous recursos digitals de lectura interpretativa que permetran que la Baetulo romana superi algunes barreres de comunicació i esdevingui més accessible per a les persones amb discapacitat sensorial.

Aquestes píndoles audiovisuals recorren tot l’itinerari de l’espai Termes-Decumanus de la mà d’una intèrpret de llengua de signes catalana que explica tots els continguts que integren el recorregut. Aquestes filmacions estan subtitulades i incorporen al·locució de manera que són un magnífic suport per a les persones sordes signants i oralistes i, a la vegada, per a totes aquelles persones amb deficiència visual.

D’altra banda, l’acció també incorpora l’audiodescripció dels audiovisuals de l’exposició permanent, la Casa dels Dofins i la Casa de l’Heura. Amb aquesta intervenció volem apropar el relat de les filmacions a les persones cegues o amb visió residual, a la vegada que familiaritzar-los amb la cultura dels nostres avantpassats romans.

El Museu de Badalona, doncs, gràcies a la inclusió en aquest programa, iniciat l’any 2007 per l’OPC de la DIBA, amplia els seus recursos amb l’objectiu de ser un espai cultural de referència per a tothom, sensible a les desigualtats i a les dificultats comunicatives de diversos col·lectius sovint poc representats, i a la vegada és una nova eina per acostar el patrimoni romà del Museu a tots els públics.

Es pot accedir a aquest recurs a través del codi QR instal·lat a la recepció del Museu, des del canal de Youtube de La Mirada Tàctil  però també des de la nostra web.

Per a més informació:
Museu de Badalona
Departament de difusió
934644911

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *