Títol exposició: RAMON CASAS VISITA BADALONA
Durada: del 10 de desembre de 2020 al 31 de gener de 2021
Lloc: Museu de Badalona

El Museu presenta una exposició dedicada al gran pintor Ramon Casas i Carbó (1866-1932), que reuneix prop d’una vintena de peces cedides per diferents museus i col·leccionistes particulars, de diferents localitats. D’aquí que li haguem donat el títol de Ramon Casas visita Badalona. Tot un luxe.

L’exposició se celebra just quan s’acaba l’any de commemoració del 150è aniversari d’Anís del Mono, la marca que vincula per sempre el nom de Ramon Casas amb la nostra ciutat, ja que ell va ser el guanyador del concurs de cartells per anunciar aquest producte, organitzat per Vicenç Bosch, el propietari de la fàbrica de l’anís, els anys 1897-1898.

A banda de presentar tres cartells d’època –entre els quals no hi podia faltar el de l’Anís del Mono-, que posen de relleu el gran talent de l’artista per a la publicitat, l’exposició permetrà veure un conjunt d’obres originals – dibuixos i pintures a l’oli- que tenen en comú la representació de la figura humana, i especialment la femenina. En aquest sentit, hi destaca el gènere del retrat, en el qual Ramon Casas va excel·lir, ja que la mostra reuneix retrats de diferents personatges, incloent-hi els d’alguns familiars i el del mateix artista. També en aquest àmbit, s’hi podran descobrir algunes relacions amb la nostra ciutat, en algun cas poc conegudes.

D’altra banda, les obres exposades permetran veure l’evolució estilística de Ramon Casas, ja que les abracen un període molt ampli de la seva producció: des de la seva joventut, l’any 1883, fins a l’any 1929, pocs anys abans de la seva mort.

Concebuda com un homenatge a aquest gran artista que fou Ramon Casas, l’exposició és una oportunitat única per contemplar, reunides, una sèrie d’obres de procedències diverses, que difícilment es podran tornar a veure juntes.

Us convidem, doncs, a visitar-la i a gaudir d’aquesta oportunitat única i irrepetible de descobrir un Casas diferent, allunyat en molts sentits de les obres que l’han fet més popular, però testimoni innegable de la modernitat i el geni d’aquest mestre del modernisme.

Crèdits

PRODUCCIÓ: Museu de Badalona

DIRECCIÓ: Margarida Abras

COORDINACIÓ: M. Dolors Nieto

DISSENY EXPOSITIU: Francesca García

MAQUETACIÓ: Lluís Andú

MUNTATGE: Jamal Bissane, Francisco Ruiz

DIFUSIÓ: Esther Espejo i Núria Sadurní

ATENCIÓ AL PÚBLIC: Antònia Díaz i Patrícia López

CESSIÓ DE PECES: Col·lecció Adrià Codina, Col·lecció El Conventet, Barcelona, Col·lecció Família Codina, Colecció Art Hispania, Barcelona, Gothsland, Galeria d’Art, Barcelona, Círculo del Liceo, Marc Martí Col·lecció, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona

TRANSPORT: Ars-Movens

ASSEGURANÇES: CONFIDE

AGRAÏMENTS: Mònica Baró, Adrià Codina, Josep Codina, Beatriz Ferrer-Salat, José Garcia Reyes, Carmen Godia, Francisco Gaudier, Nàdia Hernández, Gerard Martí, Marc Martí, Gabriel Pinós, Antonio Ramos, Manuel Riera, José M. Sales, Jordi Sánchez, Pepe Serra, Eduard Valles, Adrià Codina, Marc Martí, Gerard Martí, Josep Serra, Mònica Baró, Ferran Almeida, Catalina Acevedo