Títol exposició: EVARIST ARNÚS I BADALONA (1820-1890)
Durada: del 8 d’octubre al 29 de novembre de 2020
Lloc: Museu de Badalona

Amb motiu del bicentenari del naixement d’Evarist Arnús i Ferrer (Barcelona 1820-1890), el Museu li dedica una exposició i un seguit d’activitats, ja que es tracta d’un personatge fonamental en la història del nostre país i de la nostra ciutat.

La seva relació amb Badalona es va iniciar de forma ben prosaica: hi va comprar una gran finca –l’actual Parc de Ca l’Arnús– com a forma d’inversió i per donar la imatge de solvència que requeria la seva dedicació al món de la borsa i les finances. Va utilitzar la propietat per passar-hi temps d’oci, i ben aviat es va implicar en alguns afers ciutadans fins al punt de convertir-se en un autèntic benefactor de la vila.

L’exposició, que presenta peces tant de les col·leccions del Museu com prestades per altres institucions, ens aproxima a la seva biografia, repassa la història de la seva finca badalonina, explica la seva labor filantròpica a la nostra ciutat, i recorda l’agraïment que aquesta li va mostrar com a reconeixement per la seva generositat.

Crèdits

PRODUCCIÓ: Museu de Badalona

DIRECCIÓ: Margarida Abras

COORDINACIÓ: M. Dolors Nieto

DISSENY EXPOSITIU: Francesca García

MAQUETACIÓ: Lluís Andú

MUNTATGE: Jamal Bissane, Francisco Ruiz

DIFUSIÓ: Esther Espejo i Núria Sadurní

ATENCIÓ AL PÚBLIC: Antònia Díaz i Patrícia López

CESSIÓ DE PECES: Museu Frederic Marès-Barcelona

AGRAÏMENTS:

Arxiu Històric COAC

Anna Hernández Tudela

M. Mar Arnús de Urruela

Yolanda Blasco Martel

Marçal Font Espí

Montserrat Guardiet Bergé