Títol exposició: LA GRAN IL·LUSIÓ. EL CINEMA A BADALONA 1898-1975
Durada: del 29 de novembre de 2018 al 17 de febrer de 2019 (prorrogada fins al 12 de maig)
Lloc: Museu de Badalona

El cinema va arribar a Badalona el 1898 amb projeccions ambulants i el 1904 la ciutat ja tenia la primera sala estable. Així va començar la intensa relació entre el setè art i els badalonins.

Aquesta estreta vinculació és la que recorre la mostra La gran il·lusió. El cinema a Badalona 1898-1975 que ens convida a descobrir la història, els avenços, les anècdotes, i els incomptables episodis de memòria compartida que s’amaguen en la penombra d’una sala de cine.

L’exposició s’estructura en diferents apartats temàtics que combinen aspectes locals, com les sales d’exhibició, les programacions o les crítiques, amb aspectes més generals com l’evolució tecnològica, el fenomen de l’star-system o l’impacte que va tenir l’omnipresent censura en la producció cinematogràfica de l’Espanya franquista.

La mostra, que es completa amb la publicació d’un llibre del mateix títol de la historiadora Núria Casals, és també un homenatge al cinema i a totes aquelles persones que, en temps foscos i difícils, hi van poder trobar una finestra al món i una via d’escapada de la quotidianitat.

És a punt de començar la gran il·lusió! Els llums s’apaguen. Silenci.

Crèdits

PRODUCCIÓ: Museu de Badalona

DIRECCIÓ: Margarida Abras Pou

COORDINACIÓ: Francesca García Almagro

RECERCA: Núria Casals

GUIÓ I TEXTOS: Margarida Abras i Núria Casals

DISSENY EXPOSITIU: Francesca García Almagro

DISSENY GRÀFIC: Albert Navarro

TRACTAMENT D’IMATGES: Albert Navarro, Pere Ruzafa, Lluís Andú

MUNTATGE: Francisco Ruíz, Jamal Bissane

DIFUSIÓ: Núria Sadurní, Esther Espejo

REPRODUCCIÓ DIGITAL: Francesca Mateo

AGRAÏMENTS: Salvador Alsina, M. Dolors Binué, Jordi Domingo, Valentina Garcia, Esther Gurri, Miquel Font, Coloma Lleal, Isabel i Lluís Marquina, M. del Mar Mascareñas, Enrici Puig Salsas, Josep M. Sabater, Joan Salla, M. Rosa Salsas, Jordi Sapé, Camilo i Jaume Tarrazón