Una reixa de l’any 1848 s’incorpora als fons del Museu

Aquest darrer mes, s’han enderrocat un seguit d’edificis del carrer de la Creu a tocar el carrer de Dos de Maig. Tres edificis contigus, dos dels quals ocupats o propietat de la Companya d’Aigües de Barcelona.

L’edifici amb el núm. 75 era d’un cos, de planta baixa i dos pisos. Tot i que la planta baixa estava ocupada per un local, en el moment de la seva construcció no devia ser pas així. La porta d’accés als pisos era de ferro i vidre i, a la part superior, hi havia una finestra –també de ferro i vidre- que donava llum a l’escala i permetia, si calia, una bona ventilació.

En aquesta finestra de l’escala, es conservava la reixa original del moment de la construcció de l’edifici. Una reixa de barres de ferro amb un òvul a la part central, a l’interior del qual hi havia la data de construcció: 1848.

La bona disposició de l’empresa encarregada de l’enderroc dels edificis, Enderrocs ISCA, ha permès que el Museu pogués recuperar aquest objecte que s’incorporarà a les col·leccions del Museu. Un testimoni ben excepcional d’un dels primers edificis de pisos que es van construir a Badalona.

 

Reixa del 1848 recuperada al carrer de la Creu de Badalona.

 

AAA la banda dreta de la imatge es pot veure la casa que tenia la reixa. ATV/Museu de Badalona. Arxiu Cuyàs

 

 

Imatge recent de Google maps que permet veure la reixa de la casa que ha estat enderrocada.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *