Escultura d’Agustí Querol Subirats

Les casualitats no existeixen i darrerament al Museu ho hem experimentat. Fa un parell d’anys, Natàlia Esquinas, ara doctora en història de l’art, especialista en escultura, va fer pràctiques de restauració al Museu i va netejar una peça escultòrica -una cap de dona gran de terracota- del fons del Museu, que hi és des de la seva obertura l’any 1966. De la peça no se’n sabia res: ni com va arribar al Museu, ni quan, ni quina cronologia tenia ni qui n’era l’a l’autor.

Ja aleshores, aquesta peça va cridar molt l’atenció a Natàlia Esquinas, ja que li recordava altres que coneixia per raó de la seva investigació, que girava a l’entorn de la figura de l’escultor Josep Llimona i Bruguera.

Finalment ha pogut posar nom a l’autor, que no és altre que Agustí Querol Subirats (Tortosa 1860 – Madrid 1909), escultor deixeble de Domènec Talarn i dels germans Agapit i Venanci Vallmitjana.

El bust en terracota del Museu (inv. MB 217) és una part de l’obra La tradició, de la qual hi ha diverses peces fetes en materials diversos (senceres o parcials), una d’elles, en bronze, conservada al Museo del Prado.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *