L’exposició Jocs i joguines a l’antiguitat s’exposa al santuari del Miracle

L’exposició Jocs i joguines a l’antiguitat, ideada pel Museu de Badalona i produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, a través de l’Arqueoxarxa, es podrà veure a la sala d’exposicions temporals del santuari del Miracle, a Riner (Solsonès), a partir del 18 de juliol.

D’aquesta manera, aquesta mostra itinerant, inaugurada el 29 de novembre del 2015 i que ja han visitat milers de persones arreu del territori català, obrirà un nou espai expositiu que complementarà la visita al propi santuari, on es conserva un dels frontals barrocs més importants de tot Catalunya.

El contingut original de la mostra, que reuneix 130 peces arqueològiques procedents de diferents museus de l’Arqueoxarxa, ha estat completat amb una nova exposició produïda per l’Associació d’Estudis Lacetans i un grup de voluntaris del poble que amplia el discurs original fins a ben entrat el segle XX.

Les dues propostes, doncs, es complementen i mostren la continuïtat de molts dels jocs i joguines antics i la seva evolució, evidenciant que la necessitat de jugar és intrínseca a l’evolució de l’ésser humà.

El comissariat de la primera mostra ha anat a càrrec d’Esther Gurri, arqueòloga i conservadora del Museu de Badalona, i de Joan Mayné, exdirector d’aquest museu, mentre que l’exposició contemporània ha estat comissariada per Màrius Codina, persona molt vinculada al Centre d’Estudis Lacetans i col·leccionista de jocs. Les joguines integrades en aquesta segona proposta expositiva han estat cedides pel mateix comissari i per diversos veïns de Solsona i Riner, i en la majoria dels casos són records personals de la seva infantesa.

L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest diumenge, 18 de juliol, a les 11 h del matí i comptarà amb l’assistència de Margarida Abras, Directora del Museu de Badalona, i d’Esther Gurri, cocomissària de la primera mostra, que actuaran com a representants de l’Arqueoxarxa.

 

Inauguració: 18 de juliol a les 11 h
Lloc: Casa Gran del santuari del Miracle (Riner)
Visites concertades i més informació:
683 659 050 / larutadelbarroc@gmail.com / www.riner.ddl.net

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *