Fotografies estereoscòpiques del fons de Can Mora

L’any 2012 el Club Joventut Badalona, aleshores propietari de la masia de Can Mora, va fer donació al Museu de Badalona d’un conjunt de material fotogràfic que s’havia trobat en aquesta masia de Canyet.

El material està format majoritàriament per fotografies estereoscòpiques de format gran (9 x 12 cm), d’una gran qualitat. Sembla que a alguna de les persones de la família que vivia a Can Mora li interessava la fotografia, i això explica les imatges així com el fet que es trobés material per reproduir negatius de vidre i per poder-ne acolorir.

Les fotografies estereoscòpiques són dobles, gairebé iguals, tot i que difereix com cada ull veu la mateixa imatge. Quan es miren amb un aparell semblant a uns prismàtics (o posant una separació entre els ulls) es veuen en format tridimensional.

En aquests darrers mesos s’ha fet un a còpia digital d’aquest material, cosa que permet de poder-lo donar a conèixer. Es tracta de fotografies molt interessants que retraten una família benestant i l’ambient a Barcelona de final del segle XIX.

FOTOGRAFIES ESTEREOSCÒPIQUES DEL FONS DE CAN MORA

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *