Es publica un llibre sobre la cuina cartoixana

L’historiador i arxiver Javier Pérez Gómez, gran especialista en la història de la cartoixa de Montalegre, acaba de publicar el llibre Cocina cartujana, on fa una selecció de 100 plats i receptes de cuina de l’orde cartoixà a partir de l’estudi de tres receptaris elaborats pels monjos de la cartoixa de Montalegre (Tiana), a la qual el Museu de Badalona dedicà una exposició l’any 2017.

Aquests manuscrits, que daten dels anys 1718, 1890 i 1970-80 i que es conserven a la Biblioteca de Catalunya (el primer) i al propi arxiu de Montalegre (els altres dos), recullen una àmplia varietat de plats que van des de les sopes a les postres dolces, passant pels potatges, les salses, els ous i el peix. L’únic aliment que no està representat a la selecció és la carn i els seus derivats, ja que els monjos, en compliment de l’auster règim alimentari que marca l’orde, no en consumeixen mai.

L’obra, que es pot trobar a les llibreries de Badalona, inclou una primera part dedicada a explicar les característiques principals de la dieta cartoixana i la relació que aquesta té amb el treball espiritual diari dels monjos.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *