El Museu participa del projecte SignemMuseus que porta la llengua de signes als museus catalans

El Museu de Badalona s’ha sumat al projecte SignemMuseus destinat a fomentar la cultura inclusiva a través d’un programa de visites guiades als museus catalans realitzades per persones sordes signants en Llengua de Signes Catalana (LSC).

La iniciativa es fa en el marc del projecte europeu POCTEFA-ARTIS (Art per a la inclusió social), impulsat pel Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, juntament amb l’Agrupació de Persones Sordes de Vic i Comarca en coordinació amb el MEV Museu d’Art Medieval de Vic.

La singularitat de la proposta es troba en el fet que dona protagonisme i una oportunitat laboral al col·lectiu de persones sordes, convertint-les tant en mediadores i guies del Museu com en coautores d’una nova activitat construïda a partir de les visites que habitualment es realitzen per a persones oients.

Per a aquesta segona prova pilot –la pionera es va realitzar al MEV, Museu d’Art Medieval de Vic- que tindrà lloc durant els mesos de març i abril, s’han programat cinc visites a diferents equipaments culturals catalans que aniran a càrrec de Martu Pericas, historiadora de l’art, i Sergio Cuadros, enginyer electrònic i automàtic.

Museu de Sant Cugat: Diumenge 27 de març, a les 11 hores
Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries: Dissabte 2 d’abril, a les 11 hores
Can Quintana. Museu de la Mediterrània: Diumenge 9 d’abril, a les 11 hores
Museu de Badalona: Diumenge 24 d’abril, a les 11 hores
Museu d’Alcover: Dissabte 30 d’abril, a les 11.30 hores

Inscripcions: lsc.reservavic@gmail.com

Més informació:
https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dimensio-social/museus-i-accessibilitat/signemmuseus/

Més enllà d’aquestes cinc propostes, hi ha la voluntat conjunta de que aquesta proposta es faci extensible a d’altres equipaments en un futur proper i passi a formar part de la programació estable dels museus, fomentant així la inclusió laboral de les persones sordes.

CONSULTAR NOTA DE PREMSA – MUSEU DE BADALONA

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *