Donació del fons fotogràfic de Josep M. Bendicho al Museu

El passat dijous 10 de novembre es va fer al Museu l’acte de donació del fons del fotògraf badaloní Josep M. Bendicho Esteban (1969-2016).

L’acte, que va comptar amb la presència de la Vicepresidenta del Museu, Anna M. Lara, va incloure la intervenció de Ceci Fímia, fotògraf i amic de Josep M. Bendicho que ha classificat les seves fotografies, i de la neboda de Josep M., l’escriptora Núria Bendicho.

L’afició de Josep M. Bendicho es va iniciar quan només tenia 17 anys i encara era un adolescent. Posteriorment va començar a fer feines ocasionals fent de fotògraf per a alguna revista especialitzada en viatges, i com a cercador de localitzacions per a anuncis i pel·lícules, com va ser el cas de Biutiful (2010), d’Alejandro González Iñárritu.

L’any 2000 va aconseguir força notorietat amb la publicació d’un article a La Vanguardia sobre la brutalitat contra els musulmans, al poble d’El Ejido (Almeria).

Va treballar també com a director de cinema. El seu primer treball va ser el curtmetratge Intensitat (2011), que també va escriure i produir. El seu primer llargmetratge, que va codirigir amb Carlos Clausell, va ser Bictor Ugo (2015) i s’estrenà al Festival Internacional de Cine de Morelia (Mèxic).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *