Conferència sobre els primers ajuntaments democràtics

Amb motiu del 40à aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics,  aquest dimecres s’oferirà al Museu la xerrada “De la Transició al primer Ajuntament democràtic”, que anirà a càrrec de Margarida Abras, directora del Museu i autora d’alguns treballs sobre aquest període de la nostra història recent.

La conferència, centrada a la ciutat de Badalona, farà un recorregut per la segona meitat de la dècada de 1970 –a partir de la mort del dictador Francisco Franco- i pels anys 1979-1983, que corresponen al govern del primer ajuntament escollit de forma democràtica des de l’època de la República.

Va ser una etapa marcada per nombroses reivindicacions veïnals, que va culminar amb les eleccions municipals del 3 d’abril de 1979, amb les quals es va renovar completament la composició del consistori i que van significar l’inici d’una nova etapa il·lusionant i d’intens treball per resoldre les nombroses mancances de la ciutat.

L’acte se celebrarà a la 1a planta del Museu de Badalona i serà presentat per l’alcalde de Badalona, Excm. Sr. Álex Pastor.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *