Per llepar-se’n els dits

Per llepar-se’n els dits!

Que el sopar era l’àpat més important pels romans és quelcom que ja hem sentit explicar. Potser, però, ningú ens ha parlat d’Apici, el gran gastrònom que buscava la recepta perfecta per cuinar llengües de flamenc, l’au exòtica que venia de l’orient, mentre el poble menjava pulmentum, una mena de farinetes fetes amb aigua que, només en moments de celebració, contenien llet i alguna fruita seca.

Com passa avui dia, la taula i el menjar diferenciaven a patricis i plebeus. La varietat i quantitat d’aliments que omplien les taules de les domus més riques només podien ser observades pels esclaus que servien als convidats. Els banquets com a grans rituals del luxe, el consum de grans quantitats de vi, els menjars molt amanits, la vaixella d’or i les copes de vidre… ens parlen d’unes elits que controlaven a la població a base de “panem et circenses”.

La proposta que us presentem ens permetrà fer una viatge a la gastronomia romana, a unes receptes que no van conèixer la sal i als orígens de la dieta mediterrània i a conèixer de prop els que podríem considerar els inventors del fast food.

Destinataris

Educació primària, secundària obligatòria i postobligatòria, i públic general.

Activitat per a grups

Reserva prèvia.

Durada

1 hora.

Si vols rebre més informació sobre aquesta activitat, contacta amb nosaltres i t’informarem.