El Museu del Traje dedica una mostra al badaloní Pedro Rovira

El Museo del Traje de Madrid exposa des del 16 de novembre i fins al 18 de febrer una mostra retrospectiva dedicada a la figura del modista badaloní Pedro Rovira, desaparegut, prematurament, l'any 1978. A la retrospectiva, titulada Pedro Rovira: De la costura al prêt-á-porter, es poden veure més de cinquanta vestits i una gran quantitat de documentació, fins a un total de 250 peces que introdueixen al gran públic al personal univers d'aquest creador.

Rovira ha estat sovint qualificat com el gran oblidat de la moda espanyola perquè, tot i la importància de la seva tasca, especialment pel que fa a la consolidació del prêt-á-porter, és encara poc conegut pel gran públic. Aquesta mostra neix, precisament, de la voluntat de reivindicar el llegat d’aquest deixeble de Balenciaga, nascut l’any 1921 en una masia del carrer Rector de Badalona.

Cal destacar que el Museu de Badalona conserva actualment tres peces de Pedro Rovira, que van ser donades per la seva família. Es tracta del vestit de núvia que va dissenyar per a la seva neboda i d'un abric i d'una armilla, a conjunt. 


Museu del Traje

http://www.mecd.gob.es/mtraje/exposicion/temporales/historico/2017/Pedro-Rovira.html


Notícia RTVE:


http://www.rtve.es/noticias/20171116/pedro-rovira-reflejo-balenciaga/1635453.shtml


Blog: La mirada actual

http://lamiradaactual.blogspot.com.es/2017/11/pedro-rovira-exposicion-de-moda-en-el.html