Afloren nous mosaics al vial de l'autopista

L'excavació arqueològica que s'està portant a terme on es construirà el nou vial de l'autopista C-31, segueix a bon ritme. Actualment els arqueòlegs estan treballant a l'últim sector que quedava per excavar, entre l'avinguda de Martí Pujol i el passatge de la Nova Cançó. Ja el passat mes d'octubre es va poder determinar el límit de l'excavació, situat al final del carrer Jacint Verdaguer, coincidint amb una zona de terres sorrenques fruit de les aportacions fluvials de la riera de Canyet, actual avinguda Martí Pujol.

En aquests moments els treballs arqueològics confirmen l'existència en aquesta àrea de la ciutat romana de diverses cases benestants, domus, ricament decorades amb pintures murals i mosaics. Prova d'això és l’aparició d'un nou mosaic amb dos dofins encarats en una estança on també hi ha aparegut un mosaic geomètric. 

Aquests nous mosaics, així com els d'altres espais de la ciutat de Baetulo com els de les cases dels Dofins i de l’Heura, mostren l'esplendor de la ciutat en època d'August.